Jälki on palveluskoiralajeista suosituin koetilastoilla mitattuna. Lajia pystyy osaava treenaamaan myös yksin, mutta varsinkin aloittaessa on tärkeää saada neuvoja. Myöhemmässä vaiheessa on myös tärkeää saada vieraiden ihmisten tekemiä jälkiä. Valitettavasti Tassuilla ei tällä hetkellä ole tarjota jäljen opetusta, mutta voit tiedustella harrastajilta esim. Tassujen facebook-ryhmän kautta.

Jäljet tehdään metsään. Perusajatuksena on antaa koiran seurata ihmisen kävelemää reittiä ja kerätä hänen sinne jättämät esineet, tässä puusta tehdyt kepit. Kuten haussakin, luokat ovat 1, 2 ja 3 ja jäljet vaikeutuvat luokka luokalta. Yhtenäistä kaikille luokille on keppien määrä (6) sekä jälkityön aloittaminen. Koiran tulee edetä metsään merkattua linjaa kunnes se törmää ihmishajuun maassa. Sitten sen tulee lähteä seuraamaan tätä hajua ja kuljettaa 10 metrin liinan päässä tuleva ohjaaja koko jäljen läpi ilmaisten matkalla olevat kepit. Jälkien annetaan aina vanhentua, eikä jäljen lopussa ole ihmistä. Jälki on enemmän vähälumisen maan laji, ja sitä harjoitellaankin pääosin lumettomana aikana.

Jälkikokeessa, kuten muissakin pk-maastolajeissa, on myös esine-etsintäosuus, joten ilmavainuisuutta tarvitaan myös jälkikoiralle.

Lisätietoa jäljestä löytyy Suomen Palveluskoiraliiton sivuilta.