Rally-toko on Yhdysvalloissa 2000- luvun alussa kehitetty laji, jossa yhdistyy elementtejä tokosta, agilitystä sekä koiratanssista. Parhaimmillaan se on iloista ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, yhdessä tekeminen on tärkeämpää kuin millintarkka suorittaminen. Koiraa ohjataan suullisesti sekä käsimerkein, kisoissa namilla tai lelulla palkkaaminen on kiellettyä. Rally-toko sopii kaikille koirille ja ihmisille, myös liikuntarajoitteisille.

Rally-tokossa suoritetaan rata, jossa on 10-20 erilaista tehtäväkylttiä noin 3-5 metrin välein. Rata suoritetaan perusseuraamisasennossa, joko vasemmalla tai oikealla. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi erilaisia pujotteluja, suunnan- ja vauhdinmuutoksia, peruutuksia sekä puolenvaihtoja. Radalla voi olla myös esteitä, putki sekä erilaisia houkutuksia, esimerkiksi ylemmissä luokissa pujottelussa voidaan käyttää merkkien sijasta henkilöitä.

Rally-tokossa on neljä luokkaa: alokas-, avoin-, voittaja- ja mestariluokat. Alokasluokassa liikkeet suoritetaan kytkettynä, muissa luokissa koira on vapaana. Hyväksytty tulos on 70 pistettä (max 100). Kolmen hyväksytyn tuloksen jälkeen koirakko siirtyy ylempään luokkaan. 

Rally-tokon tehtäväkyltit ja kylttiselosteet sekä tarkemmat säännöt löytyvät Suomalaisen Rally-Tokoyhdistyksen sivuilta.

Lisätietoja saat lajivastaavalta.